"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Tényleg garantálható az izomláz gyors elmulasztása?

Van megoldás izomhúzódásra

Focizás, kosarazás, esetleg az egyszerű kocogás vagy egyéb fizikai aktivitás közben mindenkivel előfordulhat, hogy egy hirtelen mozdulat hatására valamelyik izom váratlanul túlságosan megfeszül és aztán bármilyen enyhébb vagy intenzívebb mozdulatra fájni kezd. Ilyenkor mindenkinek egyből átfut a fején, hogy vajon izomhúzódásra mit kell szedni, milyen kenőcs ajánlatos vagy egyáltalán mi is a teendő? Természetesen a sportoló személy egyből abba kell hagyja a testmozgást. Ezt követően a legfontosabb, amit tudni érdemes, hogy kötelezően kerülendő az érintett izom túlerőltetése.

Izomhúzódásra számtalan szer áll rendelkezésre, ezért a kisebb sérülés esetén nem érdemes egyből pánikba esni, ugyanis ezen problémakor az érintett izomrész egy szokatlanul megerőltető, kellemetlen mozdulat miatt összehúzódott és úgy is maradt. Mivel a merev izom sokkal sérülékenyebb, ezért a folyamatos, megállás nélküli feszítés hatására könnyen szakadás következhet be a szövetben, még ha az mikroszkopikus is. Az izomhúzódásra olyan terméket kell alkalmazni, amelyik képes megóvni az izomszövet épségét, illetve az a lehető leghamarabb elősegíti a sérült rész regenerálódását.

Ez azért szükséges, mert ugye a merev izom nagyon sérülékennyé válik és a kezelés hiányában sajnos bekövetkezhet, a roppant fájdalmas és kockázatokkal teli izomszakadás. Aki nem a húzódás miatt szenved, azt gyakran az izomláz gyötörheti. Ekkor a szenvedő személy mindig felteszi a kérdést, hogy az izomláz gyors elmulasztása miként érhető el? Persze azok, akik orvoshoz fordulnak ezzel vagy válaszok után kutatnak, hamar rájönnek, hogy az izomláz gyors elmulasztása nem oldható meg, ezért csak a kellemetlenség, fájdalom csökkentése marad hátra.

Az izomláz enyhíthető bizonyos gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító krémekkel. Nem mindegy azonban, hogy mit választ az ember. Mindig érdemes a különlegesebb, direkt erre a célra kifejlesztett izomlazító, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású sportkenőcsöket beszerezni és alkalmazni. Ha az izomláz gyors elmulasztása nem is garantálható, legalább a tünetek megszűnnek egy kicsit és bizonyos otthoni tevékenységek elvégezhetővé válnak.

Kategória
Címkék