"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A műanyag nyílászárók időnkénti ellenőrzése

Műanyag nyílászárók

Mindent, amit használunk, időnként ellenőrizni és tisztítani kell, ahol pedig szükséges, ott egy kis javítást végrehajtani. Mindezt azért, mert így megnövelhetjük sok mindennek a működési vagy használati idejét. A műanyag nyílászárók sem jelentenek kivételt az időnkénti ellenőrzés alól, hiszen állandó jelleggel ki vannak téve az időjárás viszontagságainak és a pornak.

Karbantartásuk és tisztításuk pedig könnyen elsajátítható, így mi magunk is elvégezhetjük. Persze nem árt kissé utána olvasni, hogy mivel szabad végezni a tisztítást és mi az, amit jobb hanyagolni. Mindenekelőtt kerülni kell a maró hatású, savas vagy szemcsés tisztítószereket, mert ezek megrongálhatják a keretet.

Még ha nehezen tisztítható, makacs foltokkal találjuk szembe magunkat, akkor is csak kíméletes és szemcséktől mentes szereket ajánlott használni. A műanyag nyílászárók lemosását puha ronggyal végezzük, hogy ne ejtsünk karcolásokat. Az üvegrészt alkoholos mosószerrel takarítsuk le, mivel ezt követően foltmentesre törölhetjük.

Kategória
Címkék