"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Hagyaték felvásárlás értékbecsléssel egybekötve

A hagyaték felvásárlás napjainkban igen népszerű szolgáltatásnak számít, amit bárki igényelhet. Ez csupán azért van, mert az embereknek egyszerűen nem jut ideje az évek során felhalmozott holmik szortírozására. A hagyaték felvásárlás antik bútorok és régi, retró tárgyak esetében is igényelhető. A legrosszabb talán az, amikor meghal egy hozzánk viszonylag közelálló rokonunk, de nem volt örököse. Azonban, minden az élete során szerzett vagyontárgyat ránk hagy.

Ez nagyon gyakran, mint égből a villámcsapás ér bennünket, hiszen a hirtelen jött szituációban nem mindig tudjuk, hogy miként cselekedjünk. Szerencsére, napjainkban már több olyan cég is létezik, amik kifejezetten a hagyatékok felvásárlásával foglalkoznak. Ilyen például a Porlepte is. A sok éve működő vállalkozás karitatív szervezetekkel is kapcsolatban áll, így részükről az adományozás rendszeres.

A hagyaték felvásárlás során fontos a minőség?

Ez attól függ. Ha egy antik bútor, ami több százezer Forintot ér sérült, de javítható, akkor bizony azt meg tudják vásárolni a hagyatékokkal foglalkozó cégek. Viszont, ha olyan rossz állapotban van, amit már nem érdemes megmenteni sem, akkor annak a szemétben a helye. A minőség fontos szempont a hagyaték esetén is, hiszen például a Porlepte csapata hivatalos úton is foglalkozik adományozással. Azok a tárgyak, amik bár értéktelenek, de még mindig használhatóak, karitatív szervezetekhez kerülnek. Így semmi sem vész kárba. Fontos kiemelni, hogy a sokéves tapasztalattal rendelkező kollégák a lomtalanítást gyorsan elvégzik és fix köbméter áron számolják el. A lakásban maradó minden értékre nagyon vigyáznak és csak azt viszik el, amire kizárólagos engedélyt kaptak.

Miért éri meg a hagyaték felvásárlás?

– Azért, mert olcsóbb.

Ez elsősorban azért igaz, mert fix köbméter áron szállítják el a felesleges holmikat. Viszont egy konténer kibérlése horrorisztikus összegeket emészthet fel.

– Azért, mert dobozolnak.

Ezt mindenképpen ki kell emelni, hiszen nem minden lomtalanítással vagy hagyaték felvásárlással foglalkozó cég csomagolja össze az értékes tárgyakat dobozokba. Ráadásul egyúttal még az értékekre is vigyáznak.

– Azért, mert precízek.

A vállalkozás minden dolgozójára igaz, hogy becsületesen elvégzi a kiszabott munkát. Vigyáznak, hogy semmi ne tűnjön el a lakásból, csak és kizárólag azok a holmik, amikre engedélyt kaptak. A precíz, pontos munkavégzés pedig alapvető szolgáltatásnak számít.

– Azért, mert a rászorulókra is gondolnak.

Nagyon sok cég nem foglalkozik azzal, hogy az értéktelen, de még használható tárgyakat olyan szervezeteknek juttassa, amik kifejezetten örülnek az adományként érkező használt bútoroknak, ruháknak és dísztárgyaknak.

Összegzésképpen, valóban megéri a hagyaték felvásárlás mellett döntenie, hiszen a szakértők non-stop elérhetőek. Még hétvégén sem pihennek.

A hagyaték felvásárlás a kapcsolattal kezdődik

Ahhoz, hogy egyáltalán el tudják végezni a kollégák a csomagok elszállítását és dobozolását, mindenképpen szükséges a kapcsolat felvétele. Ez legtöbbször telefonon történik, azonban lehetőség van e-mailezés útján is információt kérni a szolgáltatás áraira, valamint a szabad időpontokra.

Kategória
Címkék