"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A vízálló festék remek választás

Vízálló festék

Fürdőszobák, konyhák. pincék vagy egyéb párás helyek esetében rendszeres probléma a falak megpenészesedése. Ezen a nem kívánt kellemetlenségen segíthet a vízálló festék, aminek a használatával megelőzheti vagy kijavíthatja a már megtámadott falrészleteket.

Az új felületek esetén, először mély diszperziós alapozót kell felvinni a falra, majd 2-3 órás száradás után le kell kenni penészlemosóval, utána jöhet a vízálló festék, amit 2 rétegben kell felfesteni úgy, hogy a rétegek között legalább 2 óra száradási idő legyen.

Az első réteget 5% a másodikat pedig 3-5% vízzel kell vegyíteni. Régi falak esetében előbb penészlemosót kell alkalmazni, aztán a felpuhult részeket levakarni, majd újra egy rend penész elleni kezelés következik és csak ezután a vízálló festék a már előbb említett módon.

+5 C alatt nem ajánlott a festék használata és a szerszámokat egyből öblítsük vízzel, a későbbi beleszáradás megelőzéséért. Üzletünkben a vízálló festék minden színben megtalálható és az árnyalatok egymás között is gond nélkül keverhetőek. Válasszon minket, ha Önnek is fontos a lakása épsége és szépsége!

Kategória
Címkék