"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A székrekedés okai sokrétűek lehetnek

Székrekedés ellen

Tüneteit nagyon sokan megtapasztalták már, kicsik és nagyok egyaránt. Melyek a székrekedés okai és mit tegyünk székrekedés ellen? A székrekedés okai eléggé sokfélék lehetnek, idesorolható a mellékpajzsmirigy túlműködése, a mellékvese és a hasnyálmirigy megbetegedései és a cukorbetegség is. A lelki okok, a szokatlan környezetváltozás és az utazás is előidézheti a problémát. A szorulással szemben minél hamarabb cselekedni kell, viszont nem mindegy, hogyan teszi.

A székrekedés ellen nagyon sok készítmény közül választhat, amelyek talán megszüntetik a kellemetlenséget, de eközben több kárt tesznek, mint hasznot. Ezért lehetőség szerint természetes szereket fogyasszon, amelyek hatékonyan szüntetik meg a fájdalmas tüneteket.

A tamarinlekvár egy ilyen készítmény, amely csakis gyümölcsöket, például tamarint, fűszereket, valamint szennalevél port foglal magába. Nagyon sok antioxidáns vegyületet tartalmaz, vas, kálium és magnézium is található benne. A hashajtó lekvár felnőtteknek rendkívül hatásos segítséget nyújt.

Kategória
Címkék