"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Ideális összetételű kutyaeledel

Kutyaeledel

Egyre elterjedtebb a háziállatok tartása nem csak kertes otthonokban, hanem panellakásokban is. Ennek megvan a maga hátránya a jószágra nézve, hiszen annak nem biztos, hogy elegendő hely áll a rendelkezésére a mozgáshoz. Ez igen fontos tényező a kutyaeledel megválasztása terén is. Ugyanis ha nem figyelünk oda a kalóriákra, ahogyan az ember, úgy a kedvencünk is könnyedén elhízhat.

Ez aztán számos egészségi kockázatot von maga után. Senki sem szeretne egy beteges, boldogtalan állatot, így nagy felelősségünk van ezen a téren. Elsődleges a prémium kutyaeledel beszerzése. Általában minden termék ismertetőjében fel van tüntetve részletesen, hogy mit tartalmaz. Az alkotóelemek mellett ugyanakkor kitérnek a zsír, rost, szénhidrát, fehérje, vitamin és ásványi anyag összetételre.

Ha ezt jó alaposan áttanulmányozzuk, és akár jobban belemélyedünk a részletekbe, vagy kikérjük egy szakember tanácsát a témában, akkor kiderül, hogy melyik kutyaeledel az ideális. Adjunk mindig a részletekre, hiszen ebben rejlik a kulcs az egészséges élethez!

Kategória
Címkék