"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Mosási trükkök: folteltávolítás mesterfokon!

Mosoda Budapest városában

Mosoda Budapest városában

Nincs is annál idegesítőbb, mint amikor rájövünk, hogy folt keletkezett valamelyik ruhánkon. A makacs elszíneződést bizony nem könnyű eltávolítani, de meg lehet próbálkozni vele az Electric Café szerint. Ez egy olyan mosoda, ahol alacsony áron használhatók a mosógépek. A végösszeg attól függ, hogy melyik programot használjuk, ezért át kell gondolnunk, hogy milyen hosszú legyen a mosás. De most térjünk vissza a folteltávolítás témájára, hiszen végső soron ez lenne a cél.

Ha például citromlevet öntünk a makacs foltra, majd várunk egy bő negyedórát, és normál programmal kimossuk a ruhát, akkor elképzelhető, hogy eltűnik a szennyeződés. Igény esetén vehetünk persze speciális folteltávolító mosószert is, és közvetlenül a ruhára tehetjük. Ez egy olyan mosoda, ahol lehetőség nyílik mindegyik megoldás kipróbálására, tehát ne keseredjünk el akkor sem, ha valamelyik módszer nem működött volna. A zsírfoltok esetében szóba jöhet még a szóda, amelyet tanácsos egy kicsit beledörzsölni a ruhába.

Ha esetleg véres lett volna a textil, akkor a hideg víz és a só segíthet a vörös nyomok eltávolításában. Ez egy olyan mosoda, ahol egyébként az intenzív és főzőmosás is szóba jöhet, amely szintén hasznos lehet abban az esetben, ha a folteltávolításról van szó. Persze vannak olyan szennyeződések is, amelyek speciális bánásmódot igényelnek, és nem jó az esetükben egyik, fent említett módszer sem. A vörösbort például sóval és citrommal lehet eltüntetni, de egyesek inkább a fehérbort, illetve a tejes áztatást ajánlják.

A fűfoltok esetében is sokan a tejre esküsznek, mert szerintük a fehér ital képes kivenni az anyagból a csúnya, zöld foltokat. Ha kedve tartja, akkor akár az összes felsorolt praktikát kipróbálhatja, hogy kivegye a kedvenc ruhájából a zavaró szennyeződéseket. Ez egy olyan mosoda, ahol lehetőség nyílik a kísérletezésre, ezért ne keseredjen el, ha furcsa foltok jelentek volna meg a ruháin. Az árak szerencsére alacsonyak, ezért anyagilag az sem fog nagy terhet jelenteni, ha úgy dönt, hogy többször is próbálkozik a folteltávolítással.

Kategória
Címkék