"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Mit jelent a napelem szaldó elszámolása?

napelem

Napelem

Az energiaárak rohamos emelkedése azt vonta maga után, hogy minden háztulajdonos arra törekszik, miszerint minél alacsonyabb összegből tudja fenntartani a háza fűtését, a meleg víz előállítását és az áramellátását. Sokan döntenek napelem rendszer telepítése mellett, azonban ilyenkor tanácsos alaposan tájékozódni a lehetőségekről. Ezért is fontos ezzel tisztában lenni napelem telepítés előtt. Többek között tudni kell, hogy mit jelent a szaldós elszámolás. Erről mindent megtudunk az stnapelem.hu weboldalon olvasható leírásból.

Itt szerepel, hogy a szaldós megoldás a hálózatra visszatáplált és az onnan felhasznált áram különbözetét veszi alapul az elszámolásnál. A folyamat úgy néz ki, hogy minden évben mérleget vonnak az igénybe vett és a visszatáplált mennyiségből. Van két fontos jellemzője a szaldó elszámolásnak. Először is, egész éves mennyiséggel számol, illetve közel megegyezik az áram eladási és vásárlási ára. A felhasználó attól függően fizet, hogy többet vásárolt vagy többet adott el a szolgáltatónak.

Amennyiben több az eladás, a háztulajdonos még visszatérítést is kaphat, de lehetőség van arra is, hogy a kettő kiegyenlítse egymást. Nagyon jól használható rendszer ez, hiszen akár le is nullázható a villanyszámla összege. A Magyarországon is alkalmazott szaldós elszámolás egyedülálló megoldás az EU energiapiacán, szemben a legtöbb tagállam kereskedelmi alapú rendszerével. Ezt Ön is igénybe veheti, de tanácsos előbb informálódnia az említett oldalon.

Ugyanakkor, az itt megismerhető cég profi módon oldja meg a napelem rendszer telepítését, valamint a teljes papírmunkát, engedélyezések megszerzésének feladatát is magára vállalja. A szakemberek már több ezer sikeres telepítést vezényeltek le és magas ügyfél elégedettségi mutatókkal büszkélkedhetnek. Jó döntés a munkát ezekre a profikra bízni, hiszen évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkeznek és kiemelkedő minőségű termékekkel dolgoznak. Az ügyfélszolgálat szívesen áll rendelkezésre, a napelem rendszer megálmodásától a megvalósulásig mindenben segítenek Önnek.

Kategória
Címkék