"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Érdemes a naperőműnek esélyt adni

A naperőmű szerepe

A naperőmű szerepe

A jövő energiakérdésére, kétségtelenül a megújuló energiaforrások jelentik a választ. Nem érdemes már, sőt, nem is szabad már a fosszilis energiaforrásokra hagyatkozni!

Ezek helyett a Nap energiájának teljes kiaknázására kellene koncentrálni, amelyekre a legideálisabb eszköznek az eredményes naperőmű bizonyul. A világ fejlettebb országai sorra építik ezeket a hasznos erőműveket, alátámasztva azt a több mint harminc éve ismert tényt, hogy az emberiség energiatermelése a megújuló energiaforrásokban keresendő.

Mi lehetne jobb energiaforrás a Napnál, aminek fogalmával és hatékony jellegével az emberiség már több ezer éve tisztában van? A Nap segítségével alakult ki az élet a Földön és úgy tűnik, hogy hosszútávon szintén a Nap tarthatja meg és hosszabbíthatja meg az életet.

Nekünk már csak egyetlen dolgunk marad: minden erőnket a naperőmű fejlesztéseibe kell fektessük, hogy ne csak mi élvezhessük a még, bizonyos mértékben egészségesnek mondható Földet, de gyermekeink és unokáink is egyaránt, több száz vagy akár több ezer évig is.

Kategória
Címkék