"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Életbiztosítás fiatalon – Tényleg nem lehet túl korán elkezdeni?

Grantis életbiztosítás

Grantis életbiztosítás

Az élet kiszámíthatatlan, nincs garancia arra, hogy mindenki szép kort él meg, sem pedig arra, hogy nem ér bennünket valamilyen súlyos baleset a következő percben. Tehát fiatalokkal is történhet baj és akkor mit tesz például egy édesanya két kicsi gyerekkel? Még belegondolni is rossz, de ha a családfő rendelkezik életbiztosítással, akkor rokkantsága vagy halála esetén is biztonságban hagyja a családját. Ha súlyos eset történik vele, a biztosító kifizeti a biztosítási szerződés alapján megállapított összeget.

Ez akár több tízmillió forint is lehet, amiből a hátramaradottak kifizethetik például a lakáshitelt. Probléma esetén a család egyetlen keresője kénytelen sokkal többet dolgozni, aminek mindig a gyermekek isszák meg a levét, akiknek ekkor volna a legnagyobb szükségük érzelmi támaszra, együttlétre. Az életbiztosításnak több fajtája is létezik, amiből nem biztos, hogy saját magunk ki tudjuk választani a legoptimálisabbat. Célszerű a Grantis egyik pénzügyi szakértőjével felvenni a kapcsolatot, aki garantáltan mindenben segíteni fog.

Ugyanakkor a grantis.hu weboldalon minden tájékoztatást megtalálunk a különböző életbiztosításokkal kapcsolatban. Az oldalon minden életbiztosítás típust részletesen ismertetnek a szakemberek, de még így sem könnyű választani. Nem lehet általánosságban válaszolni arra a kérdésre, hogy kinek melyik életbiztosítás lesz ideális. Ez sok tényezőtől függ, az igényektől, élethelyzettől stb.

Előfordulhat, hogy egyszerre több célunk is van az életbiztosítás megkötésével. Ebben az esetben nagyon jól meg kell fontolnunk, hogy milyen konstrukciót választunk, hiszen annak egyszerre több problémára is megoldást kell nyújtania. Azonban van lehetőség több konstrukció kombinálására is. Továbbá, a Grantis életbiztosítás árakról tudni kell, hogy minél magasabb összeget kell a biztosítónak fizetnie halálunk vagy rokkantságunk esetén, annál többe kerül. A kiegészítő biztosítások tovább növelhetik a díjat, mivel ekkor a biztosító több kockázat bekövetkeztére is térít.

Kategória
Címkék