"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A számológépek fő kategóriái

Minden irodába szükségesek azok az eszközök, amelyek segítik az ott folyó munkát. Például mindenhová kellenek megfelelő számológépek, mert ezek olyan fontos kellékek, amelyek minden íróasztalon ott vannak.

Tudásuk, funkcióik és kialakításuk alapján különböző kategóriába lehet sorolni ezeket. Az alapvető számítási műveletek elvégzésére szolgál a zsebszámológép, ami rendkívül kompakt kialakítású, kis helyen is elfér. Viszont, a szalagos számológépek már képesek kinyomtatni szükség esetén egy tekercses papírra a kapott eredményeket. Főképpen számviteli feladatokra lettek tervezve és az asztali változatok felett, de jóval a tudományos társaik alatt helyezkednek el. Az asztali variánsok az alapműveleteken túl, kevés extra funkcióval rendelkeznek, enyhén döntött kijelzőjük van, amivel kényelmesen leolvashatóak a kapott adatok.

A tudományos számológépek jelentik a kategória csúcsát a betáplált tudást illetően. Egészen összetett képleteket is képesek kiszámolni, a felsőoktatásban tanuló diákok általában ezeket választják.

Kategória
Címkék