"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Egyszerűen kialakítható a metrikus menet

Menetvágó csavarokhoz

Menetvágó csavarokhoz

Ha egy szög elgörbül kalapálás közben, akkor azt csak kihúzzuk és a helyére beütünk egy másikat. De a csavarokkal már más a helyzet. A túlhúzást követően oly mértékben sérülhet a menet, hogy nem fogjuk tudni megszorítani.

A metrikus menet ilyen esetben teljesen használhatatlan lesz, amitől valószínűleg az adott alkatrész felszerelése is kivitelezhetetlenné válik. Szerencsére létezik rá megoldás egy speciális szerszám segítségével.

A menetfúróval új menetet vághatunk a munkaanyagba, ezáltal nem lesz szükség egy új alkatrész beszerzésére. Az viszont előfordulhat, hogy egy számmal nagyobb csavarra lesz szükségünk, azonban azt már sokkal könnyebb lesz beszerezni. A metrikus menet többféle méretben kapható az irszerszam.hu kínálatában.

Az Abraboro termékei ötvözetlen és ötvözött acélhoz egyaránt használhatóak. A metrikus menet készletek javarészt három darabból állnak, amiket az elő-, után- és a készre vágó tesz ki. A metrikus menet vágását érdemes gyakorolnia annak, aki még nem csinálta azelőtt, a tökéletes végeredmény érdekében.

Kategória
Címkék