"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Csarnokvilágítás egyszerű hatékonysággal

csarnokvilágítás

csarnokvilágítás

A nagy beltérrel rendelkező helyiségek megvilágításához nem elég hatékony módot választani. Ha csak a hatékonyságra koncentrálnánk, akkor elég lenne néhány nagyteljesítményű fényforrás. Manapság már LED izzókkal és reflektorokkal is megvalósítható a csarnokvilágítás. De miért kéne ezt választani a hagyományos módszerek helyett?

A válasz egyszerű: energiatakarékosság! Különösen a nagyobb csarnokok, raktárak, üzlethelyiségek, sportlétesítmények esetében merül fel a magas energiaigény a világítást illetően.

Viszont ez jelentősen redukálható, hogyha a csarnokvilágításhoz LED-et használunk. A hosszú élettartam szintén ennek a technológiának a javára írható. De érdemes szót ejteni a hátrányokról is, hogyha a megfelelő csarnokvilágítás kialakítása a cél.

Fontos figyelembe venni, hogy az adott világítótest mekkora területet képes megvilágítani. Ehhez mérten kell összehangolni a többivel. Így nem maradnak sötét vagy rosszul megvilágított zónák a helyiségben. A LED-es csarnokvilágítás tehát minden tekintetben több pozitívummal rendelkezik, mint a hagyományos megoldások.

Kategória
Címkék