"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Időt spórolhat a kerti öntöző rendszerrel

kerti öntöző rendszer

Kerti öntöző rendszer

A kert egyik célja, hogy esztétikai élvezetet biztosítson a tulajdonosoknak. Természetesen jó, ha a külső vonzerő mellett, valamilyen gyakorlati funkciót is magába foglal, miközben a táj többi elemével harmonikusan kombinálódik. A megfelelő vízellátást biztosító öntöző rendszer elengedhetetlen feltétel, ha gyönyörűen zöldellő növényeket szeretnénk látni a területen. Kétségkívül minden tulajdonos azt szeretné, hogy a telke szép és ápolt legyen.

Természetesen a friss, smaragdszínű pázsit, a zöld fák és cserjék, az élénk árnyalatú virágok látványa sokkal szebb, mint a megsárgult fű és az elszáradt növények. Tehát a jó minőségű öntöző rendszer szerves feltétele a tökéletes kert létrehozásának. Ezeknél az automata típusokat kell előnyben részesíteni. Csakúgy, mint az embernek ételre, a növényeknek vízre van szükségük. Minden fajtának megvan a maga „étvágya”. Például 1 négyzetméter gyep hetente 15-30 liter vizet igényel, míg egy ugyanakkora területű virágágyás 10-40 litert. Az öntöző rendszer figyelembe veszi ezeket az igényeket is.

A zöldterület egyes finomságainak számbavétele nem olyan egyszerű. Egy nagyobb telek esetében egyértelmű, hogy a növények kézi locsolása szinte lehetetlen. A feleslegesen elpazarolt idő és energia megtakarításában a kerti öntöző rendszer segít. Egy ilyen szerkezet nélkül, annak érdekében, hogy a növényeket kielégítően megitathassa vízzel, több órán keresztül kellene sétálnia a területen. Ezt az időt sokkal fontosabb problémák megoldására vagy pihenésre is fordíthatja. Ezen kívül a növények vagy a gyep öntözését egy bizonyos időben kell végrehajtani.

Ez lehet kora reggel vagy késő este. Az automatikus kerti öntöző rendszer kiküszöböli ezeket a problémákat. Használata minimalizálja az ember részvételét a locsolási folyamatban, valamint nem szükséges értékes időt és erőt pazarolni erre. Hosszú időre tervez elutazni anélkül, hogy a növények miatt kellene aggódnia? A kerti öntöző rendszer, ami csövekből, szórófejekből, mágnesszelepekből és vezérlőből áll, pontosan adagolja a szükséges vízmennyiséget a különféle kultúráknak.

Kategória
Címkék