"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A beépített kandalló rövid felfűtési ideje

Beépített kandalló

Sokféle kandallót lehet már megvenni. Beszerezhetőek a retro változatok, illetve megrendelhetőek a jóval modernebb, technológiailag fejlettebb fajták is. Hazánkban a beépített kandalló sokak nagy kedvence, ami érthető is. Ennek a legfőbb pozitívuma a kis beruházási költségben rejlik, ugyanis eztl nem kell a központi fűtéses hálózatba bekapcsolni.

A beépített kandalló ezen kívül rövid kifűtési idővel rendelkezik és az egyes helyiségek fűtése könnyen szabályozható, ami ugye takarékos üzemeltetéshez vezet. Egyes, nem épp újszerű típusoknál hátrányok is vannak, akárcsak a légcsatornák által közvetített hang és szag, illetve a kicsit problémás tisztíthatóság.

A szerkezet korszerűségét jelzi a speciális ventilátor megléte, ami által a kisebb légcsatornákon gyorsabb a kifűtési idő és sokkal jobbak a szabályozási feltételek. A beépített kandalló működése során a sugárzás és a füstgáz melegét átadja a légkamrának, amelynek levegője a hőmérséklet-különbség hatására áramlani kezd, és a csatlakozónyíláson keresztül fűti a helyiséget.

Épp ennyire közkedveltnek mondható a sarokba elhelyezhető fűtési berendezés. Mivel a sarok kandalló árak valóban alacsonyak, illetve a kifogástalan nívó is adott, nem is lehet meglepődni, hogy rengeteg országban, főként emellett döntenek a vevők. Ezen kandallónál, bár a teljesítmény mindig nagyon fontos, nem szabad megfeledkezni az esztétikumról sem.

Sok tulajdonság van, amely meghatározza egy sarok kandallóbetét tűzterét, ami alapján leendő tulajdonosának megragadhatja figyelmét, elnyerheti tetszését. Itt főként a formára kell gondolni, hogy a sarokkandalló keretes vagy keret nélküli üveggel bír, esetleg sík vagy íves kivitelezésű.

Aki régóta keresi már az álomkandallót, de még nem járt sikerrel, bizony jól teszi, ha megtekinteni a kandalloepites.hu webbolt oldalát. Itt temérdek modell lehet közül választani, aminek köszönhetően nem telik el negyed óra, és az érdeklődő rá is bukkant a minden téren kielégítő darabra. Azt sem szabad persze figyelmen kívül hagyni, hogy itt a sarok kandalló árak elképesztően kedvezőek. Ezért is ajánlott itt rendelni.

Kategória
Címkék