"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Az uszodatechnikai eszközök hatékonyak

Uszodatechnika

Uszodatechnika

Egy medence karbantartása nem kis feladat, legyen szó akár egy kis kerti medencéről, akár egy nagy úszómedencéről. A takarításukhoz és rendbetételükhöz különböző eszközökre van szükség. Az uszodatechnika eszközeivel könnyen elvégezhetjük a szükséges teendőket.

A legfontosabb feladat talán a víz tisztán tartása. A belehulló faleveleket és más nagyobb növényi részeket egy háló segítségével könnyen kihalászhatjuk, hiszen ezek a víz felszínén lebegnek.

A nagyobb gondot azok az apró szennyező anyagok okozzák, amelyek leülepednek a medence aljára vagy feloldódnak a vízben. Ezek eltávolításához szükség lesz az uszodatechnika alapvető felszereléseire. A medence porszívó segítségével megszabadulhatunk a lerakódott szennyeződésektől.

Egyes berendezések képesek a medence oldalfaláról is eltávolítani a koszt. Az uszodatechnika másik fontos berendezése a vízszűrő, amelynek az oldott szennyezőanyagok és vegyszerek eltávolításában van szerepe. Ezen eszközök segítségével a medence tisztántartása szinte gyerekjáték.

Kategória
Címkék