"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A viking mitológia néhány különlegessége

viking mitológia

A viking mitológia

A történelem kedvelői a világ bármelyik részén megismerkedhetnek ősi szimbólumokkal. A viking mitológia az a kultúra, ahol a hitrendszer az isteneket és az embereket vette alapul. A harcosok és a szárazföldön maradtak is bíztak az erős istenek védelmében és reménykedtek abban, hogy megfélemlíthetik az ellenségeiket a különböző szimbólumok használatával.

Thor kalapácsa az összes olyan mezőgazdasággal foglalkozó ember életét védte, akik nem feltétlenül tudtak a csatában az első sorokban harcolni. Ezek a világban megtalálható szimbólumok lehetővé tették, hogy a harcosok, de akár az egyszerű emberek is egységben érezhessék magukat a természettel és az istenekkel.

Olyan talizmánokat találunk az északi nép rajzai között, amelyek bátorsággal ajándékozták meg a harcosokat, ugyanakkor halálukkor sem feledkeztek meg róla. Sok rajzot szerencsehozóként viseltek a szívük alatt és úgy igézték meg az erőket, hogy belevésték valamibe. A viking mitológia széles körben elterjedt, de rengeteg filmben is találkozhatunk vele.

Kategória
Címkék