"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Könyvelés a 21. században

könyvelés

Könyvelés

Adóbevallás, bérszámfejtés, költségszámlák, év végén meg gyorsan kiszámolni, hogy mennyiért kell teherautót vásárolni még az adott évben. Csupán ennyiből állna a könyvelés? Sokak szerint sajnos igen. Azoknak viszont, akik hajlandóak tanulni és fejlődni, a könyvelés, illetve egy profi könyvelő iroda szolgáltatásai ennél sokkal többet jelentenek.

Az egyik ilyen egyre népszerűbb szolgáltatás az adatbányászat. Nem összekeverendő a káros adathalászattal, mert a két dolognak semmi köze egymáshoz. A cég pénzügyeinek alapos ismerete hatalmas kincs és ez bárki birtokába kerülhet, hiszen ott van minden iroda fiókjában. A probléma csupán az, hogy a rengeteg számadatba könnyen beleszédül az, aki nem tudja mit kell keresnie.

Erre valók azok a szakemberek, akiknek az adatbányászat a mindennapi munkájuk része. Furcsán hangzik, de ők lesznek azok, akik egy-egy vállalati döntést meg fognak alapozni azokkal az állításokkal, amiket a cég pénzügyi adataiból nyertek ki. Igen, a 21. században már ez is része a könyvelés folyamatának.

Kategória
Címkék