"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A gourmet ételek igazán különlegesek

Ezekre a fogásokra jellemző a gazdag és a látványos tálalás. A gourmet ételek elkészítésére szigorú szabályok nincsenek. A gasztronómia világában a szóban forgó kifejezés a minőségre utal. A különleges falatok kivitelezésekor nem speciális módszerekre van szükség, csupán tisztában kell lenni az alapvető konyhai technikákkal.

Nagy hangsúlyt kell fektetni a húsok, valamint a zöldségek megfelelő szeletelésére. A tökéletes eredmény elérésének érdekében elengedhetetlen a minőségi alapanyagok és eszközök beszerzése.

A gourmet ételek arról híresek, hogy az alapanyagokat kissé megpárolják vagy néhány percig sütik. Ez azért fontos, mert így nem veszítik el a természetes ízüket. A fogásokra a túlfőzés és a túlzott fűszerezés egyáltalán nem jellemző.

Az ízléses tálalás lényeges, mert ezzel is fokozódik az étvágy és a finomságok iránti érdeklődés. Azoknak ajánlott kipróbálni az efféle konyhát, akik nem félnek megkóstolni a különleges ízeket. A gourmet ételek fogyasztásakor olyan ízélményben lesz része, amit egyhamar biztosan nem felejt el.

Kategória
Címkék