"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A fogszabályozás felnőttkorban is időszerű

A legtöbb ember azt gondolja, hogy a fogászat ezen kezelési fajtája csak gyermekkorban történik. Napjainkban a felnőttkori fogszabályozás is rohamosan fejlődik. Ez nemcsak a mosoly esztétikáját javítja, hanem a rágási folyamatot is hatékonyabbá teszi.

A fogszabályozó használata kis nyomást gyakorol a fogakra rögzített vagy kivehető szerkezetek segítségével. Ez a nyomás a fogak fokozatos elmozdulásához és kiegyenesedéséhez vezet, majd korrigálja a csontot.

Olyan fogszabályzókat használnak, amelyeket minden páciensnél egyénileg választanak ki, figyelembe véve a saját jellemzőit. A fogszabályozás nagy szakmai tapasztalatot igényel a fogorvostól, ami magába foglalja az egyéni kezelési tervet, a megfelelő eszközök használatát és a kezelés alatti ellenőrzést.

Az ideális eljárási mód eredményeképpen a fogak, az állkapocs és az ajkak a megfelelő helyzetbe kerülnek, így az arc harmonikusan fog kinézni. A fogszabályozás ára a használt szerkezet típusától, a gyártótól és magának a kezelésnek a bonyolultságától függ.

Kategória
Címkék