"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A felnőttkori fogszabályozás is lehetséges

A felnőttkorban történő kezelés időtartamát előre nem lehet meghatározni, hiszen mindenkinél más típusú problémák jelentkeznek. A fogszabályozás lényege a rendellenes fejlődés kiküszöbölése.

A deformációk emésztőrendszeri panaszokat, szuvasodást és ínygyulladást okozhatnak, amelyek megnehezítik a mindennapokat. Előfordulhat, hogy ezek a rendellenességek egyszerre mutatkoznak meg. A szakorvos az első alkalommal lenyomatot vesz, majd elkészíti a röntgenfelvételeket. Alaposan áttanulmányozza azokat, majd személyre szabott tervet alakít ki. A fogszabályozás két fázisból áll. Az első periódus akkor ér véget, ha megkapta a várt eredményt. Ezt követően leszedi a szakember a szabályzót, viszont a kezelés még tovább folytatódik.

Elkezdődik a második ciklus, ami az állapot megtartása miatt elengedhetetlen. Ilyenkor a kivehető termék használata következik. Nem szabad elhanyagolni az alkalmazását, hiszen megeshet, hogy a fogszabályozás előtti állapot visszatérhet. Ha belevág a dologba, akkor tartson be minden előírást!

Kategória
Címkék