"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A falcsiszoló zsiráf előnyei

falcsíszoló

Falcsíszoló

Ha egy fal- vagy betoncsiszoló eszköz vásárlása előtt állunk, akkor minőségi, népszerű, de ugyanakkor megfizethető terméket szeretnénk vásárolni. Több ok miatt is érdemes ilyen falcsiszolót választani. Egy profi festő, esetleg gipszkartonozó szakembernek ez egy nélkülözhetetlen és nagyon hasznos eszköz, legyen szó betonfelületek csiszolásról vagy régi festék, esetleg tapéta eltávolításról.

A falcsiszolás igencsak fárasztó és néha nagyon lassú folyamat tud lenni. Éppen ezért fontos, hogy a tökéletes, erre alkalmas szerszámot használjuk. A lakásfelújítás kényes része, sokan félnek tőle, mert ilyenkor nagymennyiségű por keletkezhet. Utána pedig egy kiadós takarítás vár ránk, amivel minden nyomot el kell tüntetni. Ajánlott a bútorokat letakarni, így megóvjuk, hogy ne érje nagymennyiségben a por.

Lakásunk felújításakor a megfelelő elektromos falcsiszoló kulcsfontosságú, hogy a munka hatékonyan menjen és kevesebbet kelljen utána takarítani. Rengeteg energiát és időt lehet így megspórolni. Nedves csiszolásnál nyugodtan használjunk vizet, így könnyedén elkerülhető, hogy a fal karcos maradjon és az anyagok sem ragadnak a csiszolópapírba. A túlzott csiszolásra is ügyelni kell, hogy ne keletkezzen kár a falban, ne maradjanak kellemetlen nyomok. Ha egy kisebb területet szeretnénk csiszolni, akkor válasszunk kézi eszközt, mert ilyenkor ez lesz a legpraktikusabb megoldás, hiszen könnyen és precízen tudunk vele dolgozni.

Attól mert kompakt egy gép, természetesen nem azt jelenti, hogy nem állja meg a helyét betoncsiszolás során. Ha egy vastagabb bevonatot szeretnénk eltávolítani, legyen az beton vagy ragasztó, esetleg festék, a betoncsiszológép alkalmas lesz ezekre a feladatokra teljes mértékben.

A teleszkópos, más nevén zsiráf falcsiszoló előnye, hogy a porszívóhoz lehet csatlakoztatni, így például létra nélkül is könnyen hozzá lehet férni a teljes falfelületekhez. Egy ilyen fajta csiszológép sok energiát spórolhat meg nekünk. Választási lehetőség van bőven, de laikusként ajánlott egy szakembert is megkérdezni.

Kategória
Címkék