"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A webshop könyvelő munkája igen összetett

Webshop könyvelő

Minden webshop más, egy nem online üzlettől pedig még több mindenben különbözik. Ezért a webshop könyvelő egészen eltérő szempontok szerint kell dolgozzon, mint aki egy kisboltnak vagy áruháznak az ügyeit intézi.

Tisztában kell lennie azzal, hogy mi az eljárás, ha saját termékről van szó, illetve mit jelent, ha itthoni produktumot vagy külföldről importált árut értékesít az adott shop. Azt is tudnia kell, hogy milyen különbségeket szül, ha Kínából vagy Amerikából érkezik az áru, sőt, a hazai nagykereskedéssel való szerződés körülményeit is ismernie kell.

A webshop könyvelő külön kell kezelje a teljes áron értékesített holmikat, a regisztrációs kedvezmények, a hűségpontok és az akciók keretén belül eladott portékát. Tehát, mindenképpen teljes rálátása kell legyen az online üzlet felépítésére és működésére, valamint az új kedvezményekről, akciókról is mindig értesíteni kell. Így a webshop könyvelő munkája állandó kapcsolattartást igényel, hogy mindig, minden pontosan az előírások szerint történhessen.

Kategória
Címkék