"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Az asszertív kommunikáció megtanulható egyszerűen

Asszertív kommunikáció

Általa csökken a feszültség, ami a konfliktus helyzeteket is kiküszöböli minden alkalommal. Az asszertív kommunikáció az indulatokat szabályozza, a problémát igyekszik megoldani. Ezt a készséget általában elég sokan képesek elsajátítani, de ehhez kompromisszumot kell kötni.

A tréning megfelelő lehet erre a célra, ami a pozitív irányba vezérel minden embert. Ezzel egészségesebben és stressztől mentesen élhetnek. A barátaikkal, családtagjaikkal, munkatársaikkal pedig jobban ki tudnak jönni a konfliktushelyzetekből.

Viszont, elsősorban a belső stabilitást és a biztonságérzetet kell erősíteni. Az asszertív kommunikáció során, az önbizalma is erősödik, tehát bármilyen szituációban jó döntést hozhat és határozottságának köszönhetően, a munkahelyén is meghallgatják a véleményét.

Úgy fejezheti ki magát, hogy közben nem sérti meg a másik személyt. Ha olyan pozícióban van, aminél ez elengedhetetlen és úgy érzi, hogy ez hiányzik, akkor tréningek segítségével megtanulhatja, miként kezelje a problémákat és lépjen fel ellenük.

Kategória
Címkék