"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Téli gumi felszerelése minden télen

Téli gumi

Téli gumi

Manapság már nem elég egy szimpla biztonsági öv ahhoz, hogy autót vezessünk. Számtalan kritériumnak kell megfeleljen az autó, valamint nagyon sok biztonsági berendezéssel kell felszerelni. Téli vezetés során, talán az egyik legfontosabb a téli gumi felszerelése, mivel ennek hiánya nemcsak balesetveszélyes, de büntetendő is.

Téli gumi nélkül az autó sokkal kezelhetetlenebb lesz a csúszós, jeges utakon, ezért mindenkinek ajánlott idejében kicserélni ezeket. Ezeket az abroncsokat meg lehet vásárolni felnivel vagy felni nélkül is. Természetesen a felnis változat drágább lesz, viszont ebben az esetben a kicserélés sokkal egyszerűbb. Ha nincs felni a téli szetten, akkor a nyári abroncsokat kell először leszedni, majd ugyanarra a felnire felhelyezni a téli gumikat.

A lényeg ugyanaz lesz, viszont ebben az esetben egy kicsivel több lesz a munka. Téli gumi vásárolható több méretben és több gyártótól is. A minőség minden gyártónál különbözik, ezért alaposan meg kell ezeket vizsgálni, mivel előfordulhat, hogy egy olcsóbb termék nem lesz annyira strapabíró.

Kategória
Címkék