"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Tegye kertjét csodálatossá a mediterrán növényekkel!

Mediterrán növények

Sokan kedvelnek mindenféle dolgot, ami a mediterrán éghajlattal kapcsolatos, mint a klímát, az ételeket és a növényeket. Ha mindent nem is tudunk hazahozni egy nyaralás után, a mediterrán növények egész évben emlékeztethetnek Görögország csodálatos partjaira vagy Spanyolország gyümölcsös kertjeire.

Való igaz, hogy sok növény nem kifejezetten kedveli a hazai hidegebb tavaszokat és az olykor hűvös nyarakat, a zord telekről pedig már nem is beszélve. Azt azonban érdemes tudni, hogy mégis vannak olyan virágok, cserjék és fák, amelyek nálunk is virágzanak, mégpedig szó szerint.

A mediterrán növények eme kategóriája pedig nem is csekély, hiszen az ügyes tartásnak köszönhetően, nevelhetünk a kertünkben fügét, kivit vagy éppen datolyaszilvát. Ehhez persze az egyre forróbb magyar nyarak is hozzájárulnak.

A mediterrán növényekre oda kell figyelni, hogy az ültetésük után ne kelljen azzal szembesülnünk, hogy a fagy vagy a nem megfelelő talaj kárt okozott bennük. Ha Ön is szeretne a kertjébe pár egzotikus példányt, keresse fel a virag-online.hu webshopot!

Kategória
Címkék