"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Sokszínű, minőségi gyapjú fonal

gyapjú fonal

Gyapjú fonal

Szerencsére, még ma is sok anyuka, nagymama határoz úgy, hogy saját kezűleg készíti el a családtagoknak a vastagabb ruhadarabokat, amelyek így nem csupán divatosak, hanem teljesen egyediek lesznek. Ideális választás a munkához a gyapjú fonal, ami kellemes melegben tartja a testet. Aranyos sapkák, sálak, kesztyűk, zoknik, mellények, pulóverek, ruhák és szoknyák készülhetnek ebből az alapanyagból.

Az igazán elterjedt a juhokról levágott szálakból előállított gyapjú fonal, de érdekes tudnivaló, hogy nyúlszőr és angóra gyapjú is kapható. Az alapanyag rendkívüli sokszínűségére utal, hogy egy régi mondás szerint, a gyapjú télen fűt, nyáron pedig hűt.

Ha ennek nyomán haladunk, akkor rájövünk, hogy nem pusztán téli öltözékek készíthetőek gyapjú fonal használatával, hanem nyári darabok szintén horgolhatóak vagy köthetőek belőle. Az alapanyagot megvásárolhatja a nordfonal.hu webáruházból bárki, aki alkotni szeretne valami szépet. A kínálatban gyönyörű gyapjú fonal megannyi árnyalatban felsorakozik.

Kategória
Címkék