"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Sokan nem tudják, mire való az életbiztosítás

Életbiztosítás

Életbiztosítás

Ha életbiztosításról van szó, akkor legtöbbeknek a halál esetén fizető típusok jutnak eszükbe. Ennél azonban jóval szélesebb kínálattal van jelen ez a biztosítási típus a piacon, és a testi épség biztosítása mellett az úgynevezett unit-linked biztosítások is igencsak keresettek manapság. Ezeknek a kombinált típusoknak az a lényege, hogy gyakorlatilag egy megtakarítási szerződésről van szó esetükben, de az ügyfeleknek lehetőségük van arra is, hogy életbiztosítási elemmel kombináltan kössék meg a szerződést.

Sokan vannak, akik megtakarításaik számára kevésnek vélik a banki hozamokat, és ezeknél hosszabb távon is valami kedvezőbbet keresnek. A biztosító a megtakarítás befektetését illetően lehetőséget kínál az ügyfeleknek arra is, hogy saját maguk döntsék el, milyen területen szeretnék kamatoztatni az összeget, vagy mekkora hozamokat kívánnak elérni annak segítségével.

A kizárólag megtakarítási célú életbiztosítások között a lakás előtakarékosság, a gyermek számára történő megtakarítás, vagy a jelenleg gyakran szóba kerülő nyugdíj előtakarékosság is megtalálhatóak, melyek mindegyike a tervezhetőséget és az anyagi biztonság megteremtését célozzák. Amennyiben nem mozog otthonosan a pénzügyi területeken, és a több száz ajánlat közül nehezen tudja kiválasztani az egyéni igényeinek és anyagi lehetőségeinek is megfelelő típust, akkor érdemes szakember tanácsait kérnie a jövője szempontjából fontos döntés meghozatala előtt. Az online elérhető életbiztosítási kalkulátor segítségével a havonta ráfordítandó összeg és a megtakarítás tervezett időtartamának függvényében előzetes kalkulációt is készíthet!

Kategória
Címkék