"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Nem nehéz a hímzőfonal használata

Hímzőfonal

Hímzőfonal

Nem lesz nehéz dolga, ha meg szeretné tanulni a keresztszemes hímzést és a gobelinezést. Kelleni fog vászon, hímzőfonal, valamint tű, és már indulhat is az alkotás! Feltétlenül nézzen utána annak, hogy milyen alkotási technikák léteznek. Válasszon közülük, illetve vegyen magához egy kisebb vásznat.

Mivel a hímzőfonal a szivárvány minden színében megvásárolható, ezért választania kell pár árnyalatot a kezihimzesbt.hu oldalról. Nagyon szépek a DMC fonalak, tehát velük nyugodtan tehet egy próbát. Ha kedve tartja, akkor valamilyen mintát is kivarrhat a kiválasztott hímzőfonal segítségével.

Persze jobb, ha először csupán pár sort hímez, és utána próbálkozik meg a bonyolultabb alakzatok elkészítésével. Figyeljen oda arra, hogy a vászon és a hímzőfonal gyűrődésmentes legyen, mert így lehet igazán esztétikus az alkotás.

Előbb-utóbb biztosan belejön a hímzésbe, és csodálatos képeket készít önmagának és a szeretteinek. Igény esetén másfajta (Mouliné) fonalakat is kipróbálhat a hímzés változatosabbá tétele érdekében.

Kategória
Címkék