"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Kerékpár lakattal a biztonságért

Kerékpár lakat

Kerékpár lakat

Amint beköszönt a tavasz, mindenki kedvet kap a kerékpározáshoz. Miért is ne? Hiszen annyi érv szól a biciklizés mellett. Viszont ilyenkor figyelni kell a járgány védelmére is. A bringája biztonságát bicikli lakat biztosíthatja. Az Ön biztonságáért pedig a sisak, térd-, illetve könyökvédő felszerelések felelnek. Ha mindezeket beszerezte, indulhat is túrázni. Viszont ilyenkor se felejtse otthon a bicikli lakatját, hiszen köztudott, a tolvajok nemcsak a lakott területeken garázdálkodnak.

Ha megállnak egy csendes, de viszonylag eldugott helyen, érdemes lelakatolni a kerékpárt. Ellenkező esetben megtörténhet, hogy gyalogosan kell hazatérnie. Vagy, ami még abszurdabb, hogy a kerékpár túra kellős közepén kell taxit hívnia, mert gyalog igencsak hosszú távot kellene megtennie. Tehát a bicikli lakat sose maradjon otthon, ez az első szabály. Hogyan válasszon megfelelő lakatot? Bizony, ez elég nagy gondot szokott mindenkinek okozni. Erre azért senki nem szán tízezreket. Pedig lehet, hogy érdemes lenne. Mi most bemutatunk néhányat a kerékpár lakat típusaiból.

Elég sok van belőlük. A láncos fajtát minden bizonnyal Ön is ismeri. Biztonsági szintje a láncszemek keménységétől függ. Ebből is van gyengébb, illetve jobb minőségű is. Viszont amire fokozottan figyeljen, hogy mihez láncolja bringáját! Egy vézna kis csemete mellől bármilyen erős kerékpár lakat használatakor elvihetik biciklijét. Nem a lakat lesz a felelős ezért, hanem a fa, amit könnyedén eltörnek, hogy elvihessék bringáját. Az U formájú lakat is bevált. A futárok jó szívvel használják.

Ezek nagyon erősnek bizonyultak, viszont kevés dologhoz köthető ki biciklije, mivel az átmérője elég kisméretű. Azonban ma már csomagban vásárolhatja meg toldóval együtt, aminek segítségével bárhol alkalmazhatja. A következő, amit bemutatunk, a görgős modell. Mivel ez a kerékpár lakat belül sodronnyal van ellátva, ennek elvágása nehéz feladatnak bizonyul a tolvajok számára. A külső fémhengerek és fémgömbök megakadályozzák a sodrony elvágását. Ez a kerékpár lakat meglehetősen biztonságos.

Kategória
Címkék