"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Milyen legyen a hasmenéses kutya etetése?

Hasmenéses kutya etetése

Alig van annál fájdalmasabb érzés, mint amikor hűséges társunkat betegnek látjuk. De mit tegyünk? Bonyolultnak számít a hasmenéses kutya etetése, mivel nehéz eldönteni, hogy koplaltassuk a kedvencünket vagy a helyzet ellenére megpróbáljuk valahogyan táplálni?

Ahhoz, hogy a megfelelő megoldást megtaláljuk, elengedhetetlen az okokat felderíteni. Bélgyulladása van, valamilyen vírust szedett össze, vagy bakteriális fertőzés miatt beteg, esetleg ételmaradékkal rontotta el a hasát?

Bizonyos esetekben gyulladáscsökkentő vagy antibiotikumos kezelésre van szükség, ezért kell tudni az okot. A bélflóra helyreállításához érdemes olyan termékeket keresni a fito-store.com honlapon, amelyek emésztésjavító és bélfertőtlenítő hatásuk által rendezik a belekben található baktériumok sorsát.

Ezekkel a készítményekkel a hasmenéses kutya etetése meghozza a várt eredményt, a kutyus pedig hamarosan jobban lesz. A főtt rizs is hatásos alternatíva, ezt érdemes langyos vízben kínálni az ebnek, mert így a táplálékkal együtt elegendő folyadékot is magához vesz.

Kategória
Címkék