"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Mikor szükséges az akkumulátor csere?

Akkumulátor csere

Napjainkban az egyik leggyakoribb probléma, amit szerencsére könnyen meg lehet oldani és ami még nagyon fontos, hogy rendkívül gyorsan. Az akkumulátor csere pillanatok alatt kivitelezhető. Viszonylag könnyen eldönthető mikor van szükség új darabra.

Ha kiveszi a készülékből és látja, hogy valahol púposodik vagy el van színeződve, ne várjon tovább, azonnal dobja ki és szerezzen be egy újat, mert ha továbbra is használja, az beleszivároghat a készülékbe, ezzel nagyobb kárt okozva benne.

Ha ránézésre jónak tűnik, az még nem jelenti azt, hogy nem kell akkumulátor csere, mert becsapós lehet. Ilyenkor érdemes egy sima felületen megpörgetni, ha túlságosan forog, akkor elképzelhető, hogy már nem az igazi. A nem kivehető típusokból a töltést érdemes figyelni, hogy milyen gyorsan merül.

Nagy szerencse, hogy az Android és az IOS rendszerek ezt a vizsgálatot manapság már gyári statisztikákkal is segítik, ezáltal könnyedén észreveheti, ha egyszerre jobban megzuhan a töltöttség. Ha egyszerűbb készüléke van, akkor minden lényeges dolgot vegyen figyelembe!

Kategória
Címkék