"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Miért előnyös az infraszauna?

Infraszauna

Infraszauna

Télen számtalan olyan betegség üti fel a fejét, amelyek elkerülhetőek lennének egy kis odafigyeléssel. Ilyenkor az immunrendszerünk le van gyengülve, ezért fontos, hogy azt megerősítsük. Erre több megoldás is létezik. A vitaminok és egyéb étrendkiegészítők szedése mellett, az infraszauna is sokat segíthet. A meleg levegő ugyanis jó hatással van a szervezetünkre. Ezt már régóta tudjuk, és ezért jöttek létre a gőzkabinok is.

Sokan azonban nem tudják elviselni a hagyományos finn szaunák hatalmas hőmérsékletét, amely gyakran megközelítheti a 90 Celsius fokot is, sőt, extrém esetekben meg is haladhatja azt. Aki kellemesebb körülmények között szeretné élvezni a meleg jótékony hatását, annak az infraszauna ajánlott.

Itt ugyanis a hőmérséklet csak ritkán emelkedik 40 Celsius fok fölé. Az infrasugarak nem a kabin levegőjét melegítik fel, hanem közvetlenül a bőrszöveteket. A sugarak behatolnak a bőrünk alá, és ott fejtik ki a hatásukat. Ezáltal fokozzák a keringést, ami a sejtek jobb oxigén és tápanyagellátáshoz vezet. Ugyanakkor az infraszauna az immunrendszerre is jó hatással van.

Kategória
Címkék