"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Kúpgörgős csapány minőségi kivitelben

Csapágyak széles választéka

Csapágyak széles választéka

Nem hiába létezik olyan sokféle csapágy, hiszen a kialakításukat illetően, a más-más irányból érkező erőket hivatottak elvezetni. A kúpgörgős csapágy például képes közvetíteni a radiális terhelést, de az egyirányú axiális terheléssel is meg tud birkózni.

A karbantartásuk viszonylag egyszerű, mivel szétszedhető kivitelben készülnek. Az adott gép vagy szerkezet használatától függően, fontos ezeket időnként újrazsírozni. Így jelentősen növelhető a kúpgörgős csapágy élettartama.

Természetesen mindenki nem érthet ahhoz, hogy mi alapján érdemes kiválasztani a megfelelő kúpgörgős csapágyat, ezért érdemes erről megkérdezni az NTN-SNR munkatársait, akik szívesen válaszolnak az ügyfelek kérdéseire. Ahhoz, hogy megértsük miként működik a kúpgörgős csapágy, bele kell pillantanunk a belsejébe.

A kúpos görgők a rájuk ható erő hatására a belső gyűrűhöz nyomódnak. A gördülőelemeket ezek a vállak vezetik meg a kúpgörgős csapágy esetében. A weboldalon található termékszűrő segítségével egyszerűen kiválasztható a megfelelő méretű változat.

Print Friendly, PDF & Email
Kategória
Címkék