"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Különféle érdekes tudományos játékok

Tudományos játékok

Tudományos játékok

Amikor a gyerekek elértek egy bizonyos kort, folyamatosan a kíváncsiság, a kísérletezés és a tudásvágy jellemzi őket. Erre az időszakra a tudományos játékok nagy segítséget jelentenek, mert kellőképpen lefoglalják őket, miközben fejlesztik a tudásukat. Fiúk és lányok egyaránt szívesen játszanak ezekkel, így hát mindenképp megéri kipróbálni valamelyik típust.

A választék széles, úgyhogy nyugodtan szétnézhet, és a kosarába helyezheti azt, amelyik megfelel a gyermekének akár egy születésnapra vagy karácsonyra. A tudományos játékok sikere abban rejlik, hogy egyszerre szórakoztatnak és fejlesztenek is, ezért a gyermekek nagy kedvencét képezik.

Melyik gyerek ne örülne egy hordozható mikroszkópnak vagy akár egy Naprendszer modellnek? Nem véletlenül van nagy sikere a játszva tanulásnak, hiszen a kicsik könnyen megjegyzik az új információkat. A tudományos játékok segítségével fejleszthető a matematikai ismeret, a biológia tudománya, a konyhai ismeretek vagy épp az elektromos áramkör területe is. Természetesen, a készlet még ennél is szélesebb.

Kategória
Címkék