"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Körömreszelő különféle kivitelekben

Vannak olyan eszközök, amelyek minden profi manikűrös és olyan lelkes amatőr készletében szerepelnek, akik mindig vagy legalább csak néhanapján maguknak készítik el a körmeiket. Ilyen például a körömreszelő, aminek vannak a mindenki által ismert fém és különböző műanyag változatai, de létezik elektromos kivitel is.

Míg az otthonokban általában az előbbiek találhatóak meg, addig egy manikűrösnek a körömreszelő gépre is feltétlenül szüksége van, hiszen csak így tudja kielégíteni a kliensei igényeit. Már a kezdőknek is kell egy ilyen berendezés, hiszen nélküle nem lehet elsajátítani a műkörömépítés alapjait sem.

Ilyenkor még egy kisebb teljesítményű körömreszelő gép is elegendő, de érdemes elgondolkodni azon, hogyha a későbbiekben úgyis mindennapos munkaeszköz lesz, akkor talán jobban megéri már eleve egy profi készüléket venni.

Idővel úgyis le kell cserélni majd a kevésbé színvonalas példányokat, amelyek nem bírják a nagy igénybevételt, tehát akár azt is mondhatnánk, hogy felesleges kiadni a pénzt ezekért. Persze, aki csak magának, esetleg néhány barátjának, családtagjának építene körmöket, annak az olcsóbb körömreszelő masina is beválhat, tehát nem lehet ezen a téren is pontos receptet mondani.

Mindenképpen fel kell mérni az igényeket, meghatározni a jövőbeni terveket és ez alapján dönteni még a színes zselé beszerzéséről is. Saját használatra nem feltétlenül kell a szivárvány összes árnyalata, de ha valaki manikűrösként képzeli el a jövőjét, akkor muszáj a színes zselé készletét is ennek megfelelően kialakítania.

Sőt, ez esetben azt sem engedheti meg magának, hogy kifogyjon valamelyik szín, ezért mindig oda kell figyelnie az utánpótlásra. A népszerű színes zselékből akár többet is meg lehet venni egyszerre, ha pedig bármelyik fogytán van, akkor mihamarabb meg kell rendelni az új adagot belőle.

Ahhoz, hogy a kliensei ne kelljen csalódottan távozzanak és visszatérő vendégekké váljanak, mindig ki kell tudnia elégítenie az igényeiket. Ehhez pedig a mindig teljes színes zselé készlet is fontos.

Kategória
Címkék