"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Kertünk télen is tündökölni fog az örökzöld növények segítségével

Örökzöld növények

Örökzöld növények

A kertes házak ékes díszei a különféle tuják, virágok, fák és a rendszeresen gondozott gyep. Azonban, ha a házigazda ragaszkodik ahhoz, hogy házának környezete a hidegebb időszak idején is tündököljön, érdemes örökzöld növények után néznie.

A személyes kis lugast fel lehet dobni aranyos kis bokrokkal, sövényekkel. Ha valaki a puszpáng mellett dönt, azzal megteremti saját kis Versailles-át udvarában. Ez a kerti növény azért is vált népszerűvé, mert nagyon kevés gondozást igényel, lehengerlően bírja a csípős fagyot, sőt, a különféle formázás sem kottyan meg a számára.

Általában kerekre nyírják, így kedves kis gombóccá formálódnak. Az örökzöld növények között, a potenciális vásárló rábukkanhat a tujákon kívül a henyereborókára is.

Erről a Kanadában őshonos cserjéről azt kell tudni, hogy kevésbé igényes és remekül mutat bármelyik udvaron. A tél közeledésével kékes-zöldes levelei lilás árnyalatot vesznek fel. További szépségekért, érdemes megtekinteni a www.virag-online.hu kerti növény kategóriát.

Kategória
Címkék