"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Jó felszívódást biztosít a sárgabarackmag olaj

Az egyes gyümölcsökből származó kivonatok jótékony tulajdonságai nélkülözhetetlenek az arc, a test, a haj, a szempillák és a körmök ápolásában. Sárgabarackmag olaj hideg sajtolás útján nyerhető, így képes tökéletesen megőrizni a hasznos tulajdonságait. Az alacsony szintű savassága és viszkozitása miatt, alkalmas a zsíros és kombinált bőrre, ami nem tolerálja a nehéz textúrákat. A kivonat savat tartalmaz, ami lehetővé teszi a jó felszívódását, megtartja a nedvességet és elősegíti más hatóanyagok behatolását a szaruhártyába.

A sárgabarackmag olaj összetételében megtalálható zsírsavak fontos szerepet játszanak a védekezési funkciókban és javítanak a bőr száraz, hámlásra és irritációra hajlamos állapotán. A készítmény minden bőrtípusra alkalmas. Teljes mértékben felszívódik, tonizál, regenerál és harcol a gyulladások, a finom ráncok ellen. Ezen kívül visszaállítja a rugalmasságot és egészséges színt ad. A sárgabarackmag olaj különösen alkalmas a hideg évszakban történő alkalmazásra, mivel védi a bőrt az időjárás viszontagságaitól.

Mik azok a bázisolajok?

Ha Önt is érdekli az aromaterápia, akkor biztosan hallott már erről a kifejezésről. Az illóolajok felhasználására vonatkozó receptek és módszerek leírásában gyakran találkozhatunk a „2 csepp illóolaj 10 ml bázisolaj készítményben feloldva” megfogalmazással. Lássuk miben segítenek a szóban forgó csodaszerek! Ezek a kivonatok szintén növényi eredetűek. Általában azok magvaiból nyerhetőek ki hideg sajtolás által. Nagyon gazdagok mono- és többszörösen telítetlen zsírsavakban, amelyekre a szervezetünknek nagy szüksége van és mélyen áthatolnak a bőrön anélkül, hogy allergiás reakciókat okoznának.

Természetes eredetük miatt, az illóolajok tökéletesen feloldódnak a bázisolajokban és lehetővé teszik azok biztonságos alkalmazását a bőrön. Nem rendelkeznek erős aromával, ám egyedülálló képességüknek köszönhetően megtartják a hozzájuk kevert aromák illatát és tulajdonságait. A bázisolajokat tekintik a legfontosabbnak az alapvető keverékek hígításához, mert semlegesítik az irritáló tulajdonságokat.

Kategória
Címkék