"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Igen elterjedt a csalás vétsége

Csalás

Azok, akik rendszeresen és szorgalmasan dolgoznak, beosztva minden fillért, hogy a következő hónapra is jusson, gyakran pórul járhatnak, ha hisznek az olyan személyeknek, akik látszólag biztos anyagi háttérrel rendelkeznek. Sajnos igen elterjedt a csalás a modern világban, hiszen ezzel gyorsan nagy összegekhez lehet jutni. Azonban, ha rajtakapják az illetőt, akkor több évnyi szabadságvesztés is lehet a büntetése.

Néha megesik, hogy külön a csalás elkövetésére specializálódott szervezetek keresnek fel bennünket igen jó üzleti ajánlattal, amit ha elfogadunk, akkor nagy valószínűséggel búcsút mondhatunk a kiadott összegeknek.

Gyakran éppen egy ismerős az, aki tisztában van vele, hogy van félretett pénzünk és felkeres valamilyen elképesztő mesével, hogy aztán minden visszafizetési indok nélkül, jelentős kézpénztől szabadítson meg bennünket. A csalás megvalósul akkor, ha szándékosan félrevezetnek és tévedésben tartanak bennünket. Érdemes erre figyelnünk, hogy elkerüljük az ilyen helyzeteket. Azonban, ha nem sikerül, akkor van profi segítség a problémára!

Kategória
Címkék