"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Hasznos a tepsi fedővel együtt

tepsi fedővel

Tepsi fedővel

Egy tepsiben nemcsak sütni lehet, hanem akár párolni is, amennyiben le tudjuk fedni valamivel a benne készülő ételt. Erre a célra sokan alufóliát használnak, de ha a tepsi fedővel együtt kerül beszerzésre, az valamivel praktikusabb megoldást jelent.

Egyrészt nem kell minden alkalommal elhasználni egy darab fóliát és eldobni azt a szemétbe, másrészt pedig, nem kell óvatoskodni, nehogy elszakadjon, amikor megnézzük, hogy elkészült-e az adott hús vagy zöldség, mert a fedőt egy mozdulattal visszahelyezhetjük. Tehát jó ötlet lehet a tepsi fedővel való beszerzése, főleg ha egyébként is akartunk újat venni, mert így az sokkal kihasználhatóbb lesz.

Amennyiben van több különböző tepsi is, amelyek tökéletes állapotban vannak, akkor természetesen csak azért nem muszáj még egyet vásárolni, hogy legyen egy tepsi fedővel is, hiszen ugyanúgy használható a fóliás módszer. Amikor pedig egyiktől-másiktól már megszabadulnánk, mert kezdett elhasználódni, akkor majd átveheti a helyét egy tepsi fedővel és használhatjuk azt a ínyencségek puhításához.

Kategória
Címkék