"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A goji bogyó vagy más néven farkasbogyó

Goji bogyó avagy farkasbogyó

Napjainkban az egészségtudatosság már nem ismeretlen fogalom. A mai információk birtokában egyre többet tudunk azokról a növényekről, amelyek hozzájárulnak testünk hibátlan működéséhez.

A lycium barbarum vagy goji bogyó jótékony hatásai még nem annyira elterjedtek, azonban már egyre többször hallhatunk és olvashatunk a goji bogyó csodálatos tulajdonságairól. Ez a szuperélelmiszer Ázsiából származik, az ott élő emberek már évezredek óta fogyasztják. A más néven farkasbogyó nálunk csak rövid ideje ismert kivételes egészségmegőrző és gyógyító tulajdonságairól. A goji bogyó jótékony hatásai között megemlíthető a C-vitamin- és vaspótlás, a sejtmegújító hatás, valamint a káros szabadgyökök leküzdésében elengedhetetlen antioxidáns képzés.

A goji bogyó használata segít normalizálni a vérnyomást, támogatja a szív és érrendszer egészségét, segíti a jobb alvást, valamint jótékonyan hat a potenciára. Bár igazi csodaszer, csak megbízható forrásból javasolt beszerezni, mert a farkasbogyó néhány másik változata erősen mérgező.

Kategória
Címkék