"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Az inzulinrezisztencia általában visszafordítható

A cukorbetegség előjele

Jelen van sok ember mindennapjában, ám mégis olyan keveset tudni róla, hiszen csak speciális vizsgálatok esetén mutatható ki. Az inzulinrezisztencia után a cukorbetegség szokott következni, hogyha nem változtat az illető az életmódján, vagy ha későn veszik észre.

A sejteknek inzulinra van szükségük, hogy lebontsák a cukrokat. Ezt a hasnyálmirigy állítja elő, viszont ha állandó megterhelés alatt van, akkor a sejtek nem fogadják be ezeket az inzulinadagokat, ezért inzulinrezisztencia alakul ki. Viszont ez az állapot megelőzhető, ha sikerül észrevenni néhány tünetet.

Hogyha odafigyelünk a D-vitamin szükségletre, egészségesen táplálkozunk, továbbá nem hanyagoljuk a mozgást, és főképp kerüljük a cukros ételek mértéktelen fogyasztását, akkor elkerülhető az inzulinrezisztencia.

De ha már megvan a baj, akkor sincs minden veszve, mivel az esetek nagy százalékában szigorú életmódváltással menteni lehet a menthetőt. Fel kell állni a kényelmes környezetből, jöhet a sport, mehet a cukor és a fehér liszt, illetve a szénhidrátokkal csínján kell bánni.

Kategória
Címkék