"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Fontos a redoxpotenciál szintje

redoxpotenciál

Redoxpotenciál

Az oxidálás mérését több célból is tanácsos elvégezni, mert így a víz minőségének megőrzése és biztonságosabbá tétele érhető el. Az oxidáló, valamint a redukáló képesség mértéke a redoxpotenciál, vagyis az ORP. A medencék vizének fertőtlenítéséhez elengedhetetlen egy ilyen mérés, amihez precíz adatokat szolgáltató eszköz szükséges.

Ennek megvásárlását elvégezheti az adwa.hu webáruházban, ahol többféle készülék is kapható. Tulajdonképpen, ha megmérjük a víz pH értékét és a redoxpotenciál szintjét, akkor már beazonosíthatjuk annak minőségét is egy bizonyos szinten. Erre a célra vannak kis kézi mérőműszerek, amilyen például az ADWA AD-14, ami azért nevezhető különlegesnek, mert nemcsak a redoxpotenciál mérésére alkalmas, hanem a pH értéket és a hőmérsékletet szintén méri.

Ugyanakkor bőséges választékban lehet megtalálni a hordozható asztali műszereket is. A legtöbb esetben a jobb minőségű pH mérőkbe már alapból be van építve a redoxpotenciál mérési lehetőség is. Ha színvonalas szerkezetre akar szert tenni, keresse a webshopot!

Kategória
Címkék