"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Életet menthet a keréknyomás szenzor

Minél bonyolultabb egy szerkezet, annál biztosabb, hogy elromlik és a javítása is nehézkesebb lesz. Sokan ezért nem szeretik, hogyha túl sok elektronika van egy autóban, viszont a keréknyomás szenzor minden tekintetben nagyon hasznos, amivel manapság már minden gépjárművet el kell látni. Ezzel az egyszerű kis szerkezettel súlyos balesetek előzhetőek meg, mivel nemcsak az abroncsban uralkodó nyomás figyelhető, hanem a hőmérséklet is.

Hogyha forró nyári napon. több órán keresztül haladunk nagy sebességgel, akkor alaposan megnőhet a hőmérséklet a kerekekben, ami defekthez vezethet. A keréknyomás szenzor viszont azonnal jelzi a kritikus értékeket, így még időben megelőzhető a baj. Amennyiben egy járműben nem található keréknyomás szenzor, az biztos, hogy nem fog átmenni a műszaki vizsgán. Bár a kerekek felfújásakor a kompresszor jelzi, hogy milyen nyomás található a kerekekben, mégis sokkal biztonságosabb, hogyha ez az érték folyamatosan ellenőrzés alatt van tartva.

Értelemszerűen ebben segít a keréknyomás szenzor. Hogyha az egyik gumi puha, akkor máris nehezebben lehet irányítani a kocsit. Az is megtörténhet, hogy túlfújjuk, amennyiben nincs keréknyomás szenzor, ami jelezhetné a hibát. Ekkor számíthatunk rá, hogy elég rázós utunk lesz. Ez a kis kütyü a Toyota alufelni modellektől függetlenül beszerelhető utólag is minden autóba. Így már sokkal magabiztosabban indulhatunk útnak, mert nem kell attól tartanunk, hogy egyszer csak leereszt a kerék.

A Toyota alufelni választék egyébként kihagyhatatlan lehetőségeket kínál. Kitűnő áron lehet hozzájutni a jobbnál jobb modellekhez, amiknek bármelyike feldobja a kocsink kinézetét. A weboldalon található kereső segítségével, és néhány adat megadása után, máris a szemünk elé tárul, hogy milyen Toyota alufelnik közül válogathatunk. Csupán meg kell adni az autómárkát, majd kiválasztjuk a típust, és ezután megkeressük a kívánt méretet. Aki nem tud dönteni, esetleg attól tart, hogy rossz méretet, illetve típust választ, az bátran igényelheti az alu-felni.hu munkatársainak a segítségét a Toyota alufelnivel kapcsolatban.

Kategória
Címkék