"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Egércsapda az apró, rágcsáló kártevők ellen

Egércsapda hívatlan lakótársaknak

Egércsapda hívatlan lakótársaknak

A kisegerek nagyon édes állatok, egyes nemesített fajok már háziállatként is helytállnak, amelyek egy kis ketrecben vagy akváriumban, ugyanolyan örömet okoznak gazdájuknak, mint egy hörcsög vagy tengeri malac. Azonban a közönséges mezei vagy erdei egér, amelyik besurran a lakás különböző pontjaiba és népes családot alapít, az kizárólag csak kellemetlen pillanatokkal gazdagíthat.

Az egércsapda ebben az esetben nagy segítségünkre lehet, mivel akkor is kihelyezhetjük, amikor csak egérjárás gyanúja áll fenn, de akkor is remekül helytáll, ha már biztos a baj és már több példánnyal is volt szerencsénk a lakásban találkozni.

Azt tudni kell, hogy az egércsapda csak azoknak ajánlott, aki nem fogja sajnálni az állatokat és a megfogásuk sem fog gondot okozni. Ellenkező esetben, érdemes az egércsapda egy emberségesebb változatát választani, az élve fogó egérketrecet, ami valamilyen csalival csalogatja be a rágcsálókat és amint beléptek a ketrec belsejébe, egy lappanccsal be is záródik. Előnye, hogy nem bántjuk az állatokat és még hozzájuk sem kell nyúlni, mivel valahol távol a háztól könnyedén szabadon engedhetjük őket.

Kategória
Címkék