"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Divatos katonai ruházat civileknek

Katonai ruházat civileknek

Katonai ruházat civileknek

Régen, ha valakit megláttunk terepszínű zubbonyban, biztosak lehettünk benne, hogy ő katona. Ma már nem ilyen egyértelmű a dolog. Ugyanis a katonai ruházat a civil lakosság körében is igen népszerű. Még ha fegyver is van az illetőnél, az sem jelenti feltétlenül azt, hogy egy katonával állunk szemben.

Ugyanis a vadászok körében is népszerű a terepszínű öltözék. Ez egyértelmű, mivel az erdőben így nehezebben veszi őket észre a zsákmány és nem lesz ideje elmenekülni. Persze más oka is van annak, hogy gyakran látható katonai ruházat a civil embereken.

Egyrészről nagyon divatos lett újabban az úgynevezett military életmód. Ez egyeseknél csupán abban nyilvánul meg, hogy úgy öltözködik, mint a katonák. Mások a viselkedésükben is próbálják utánozni őket. A másik oka, pedig az, hogy a katonai ruházat igen kényelmes és praktikus viselet sok esetben.

Nem ázik át könnyen és melegen tartja a testet. Erős anyagból készül, így nem kopik és nem sérül meg a nehéz fizikai munka során sem. Ezért szeretik olyan sokan a terepszínű zubbonyokat és nadrágokat.

Kategória
Címkék