"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Diabetikus liszt az cukorbetegek életmód váltásához

Diabetikus liszt

Diabetikus liszt

Akinél diabéteszt állapítanak meg, annak általában nem a cukor elhagyása jelenti a legnagyobb problémát, hanem inkább a pékáruk hiánya. Hiszen cukor helyett, ma már számos egészséges édesítőt lehet alkalmazni, míg a liszt pótlását nehezen lehet elképzelni.

Van azonban erre is megoldás, ugyanis forgalmaznak kimondottan diabetikus liszt változatokat is. Ugyan a diabetikus liszt variánsokkal külön meg kell tanulni bánni, mivel nem ugyanúgy viselkednek, mint a magas szénhidrát és gluténtartalmú lisztek, de egy kis gyakorlással egészen finom kenyerek, kiflik, zsemlék állíthatóak elő.

Léteznek kész keverékek is, amelyek még könnyebbé teszik a diétának megfelelő sütést, főzést, így az elsőre kétségbeejtőnek tűnő helyzet, elég hamar normalizálható és hozzá lehet szokni az új életmódhoz. Amennyiben Ön vagy valamelyik hozzátartozója ilyen szituációban van, akkor a www.fittkucko.eu weboldal nagy segítségükre lehet, ugyanis itt széles választékot találnak diabetikus liszt, porok és keverékek terén is. Ha pedig ellátogatnak ide, akkor érdemes az édességek, nassolnivalók és tészták között is szétnézni.

Kategória
Címkék