"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A szerelem kialakulása csodálatos dolog

Szerelem kialakulása a kapcsolatban

Szerelem kialakulása a kapcsolatban

A szerelem egyike a legcsodálatosabb emberi érzéseknek, egy gyönyörű ajándék Istentől. Ám a szerelem kialakulása minden kapcsolatban másképpen történik. Azt mondják, létezik szerelem első látásra, ami szép gondolat ugyan, sok szép költemény is született már erről a témáról, de ha belegondolunk, hogyan lehetnénk szerelmesek egy olyan emberbe, akit nem is ismerünk?

Fiatalkorban vannak fellángolások, amit akkor szerelemnek hisznek a felek, de a valódi, megfontolt érzés csak felnőtt korban jelentkezik, ám ekkor már több minden kell hozzá, nemcsak az, hogy „jól nézzen ki” az illető.

A mindent elsöprő szerelem azért létezik, csak néhány kapcsolat, tapasztalat és csalódás után, az ember már óvatosabb. Ekkor már a szerelem kialakulása lassabban és elővigyázatosabban történik, de a kapcsolat mindennap fejlődik.

Amennyiben közös az érdeklődés, hasonló az ízlés, a felek bármit meg tudnak beszélni egymással, akkor a kapcsolat csodásan működhet. Bárhogyan történik a szerelem kialakulása, ezt az érzést mindenkinek meg kell élnie.

Kategória
Címkék