"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A nyerspezsgő fanyar íze csábító

Nyerspezsgő

A pezsgőfogyasztás évről-évre, lassan de biztosan növekszik. Az emberek felismerték annak fennkölt, jó hangulatot előidéző mivoltát, ez pedig a minőség javulása mellett valósul meg. A pezsgők sokfélék, mind ízben mind pedig színben, megjelenésben. A gyártási technológiák ugyanazon alapanyagból, végeredményben a nyerspezsgő szintjétől eredeztetik a végül palackozásra kerülő többféle ízt

A minőségi fajták alapvetően a hozzáadott cukortartalom meghatározása révén készülnek. Az érlelési folyamat több héten keresztül tart, aminek során az alkalmazott eljárásnak megfelelően kerül bele a cukor és így határozzák meg annak nevét is. A nyerspezsgő a Brut Nature elnevezést kapta, mivel ez a legkevésbé édes, inkább fanyar és savanykás, érces ízzel rendelkezik.

Sokan kedvelik ezt, szemben a másik véglettel, az édes pezsgővel. A nyerspezsgő savassága remek italként szolgál a vörös húsok mellé, ugyanis segíti az emésztést és jó vérképző hatása is ismert. A francoispezsgo.hu weboldalon többféle típussal is találkozhat és itt meg is vásárolhatja bármelyiket.

Kategória
Címkék