"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A napelem rendszerek mindent kiszolgálnak

Kiváló napelemek

Sok országban jelentős mértékű állami támogatást nyújtanak a megújuló energiaforrások kiaknázásához. A lakosság és ipari létesítmények ökoszisztémára gyakorolt káros hatása jelentősen csökkenthető az elektromos áram ingyenes előállítása révén. A napelem a legnépszerűbb a szél- és vízierőművek mellett a megújuló energia felhasználása terén.

A speciális szilikon panelek kiváló hatásfokkal, már kis fényerő mellett is képesek elektromos áram előállítására, amelyet a rendszerhez csatlakoztatott inverter az általunk használt váltóárammá alakít a megfelelő áramerősségen és feszültségen.

A napelem népszerűsége a magas ára mellett, a jelentős támogatásoknak köszönhetően egyre növekszik és sorra jelennek meg a házak tetején. Vannak már 100%-osan ingyen energiával működő házak, vagyis a napelem annyi teljesítményt képes nyújtani, hogy minden háztartási gépet gond nélkül üzemeltethetnek általa.

A modern napelem esetében már nem fontos a Nap melege, elég csupán a Nap fénye ahhoz, hogy a háztartásnak megfelelő mennyiségű áramot termeljen.

Kategória
Címkék